2009. máj. 17.

Testvérek

Húgom egy kedves ismerőse kért tőlem egy kötött váltáskát.Az volt a kérése hogy lehetőleg rózsaszín és a mályva árnyalatai legyenek benne.Mi nem nagyon szeretjük a rózsaszín dolgokat,hiába van két lányom egyik sem szereti és a húgom sem.Minden esetre azért elvállaltam.

Maradt még az "illatos" fonalamból,azt szántam alapnak és vettem hozzá baba rózsaszínt,fehér pedig mindig van itthon többféle vastagságban is,mert sosem tudni mikor és mihez kell.:)

Elkészítettem az első táskát és már menet közben láttam,hogy egyre szebb,egyre mutatósabb.Mire kész lett teljesen beleszerettem és gyorsan el is döntöttem,hogy nekem is kell egy ilyen színű,így hát elkészült a tesója is.Tegnap nagy lelkesedéssel vittem a húgomhoz,hogy megkapja a barátnője a kis aranyost.Én ostoba pedig belepakoltam a másikba a holmimat és büszkén beállítottam újdonsült szerzeményemmel.Természetesen kezemben a holmimmal táska nélkül jöttem haza.Drága hugicámnak annyira megtetszett ,hát mit tehettem volna,neki adtam.
Mi is tesók vagyunk akár csak a táskák,úgy néz ki nagyon hasonló az ízlésünk.:))


4 megjegyzés:

Lonci (Győr) írta...

Nagyon jók a táskák, milyen fonalból szeretsz általában dolgozni?

Jutus írta...

Köszönöm lonci!A korona,pálma,bolero és Éva fonalakat használom,de más fajtából is szivesen kötök. A jubileet is nagyon szeretem,de az az igazság hogy nem válogatok,mert minden fonalnak megvan a maga varázsa és követeli hogy mit kell és lehet belőle készíteni.:))

szmari írta...

Szépek lettek, nekem is nagyon tetszenek, pedig én sem vagyok egy nagy rózsaszín rajongó.
Nagyon sokoldalú vagy!

A horgolás nálam egy gyenge láncszem:-)... elvileg nem tudok horgolni, de a nagylányomnak az első sk darab egy aprócska horgolt kardigán volt, még pocaklakó korában készült,semleges színű kellett. Soha semmi mást nem horgoltam. ( A kötöttek már csokorban várnak a blogramenetlere :-)

Jutus írta...

Én még egy kardigánt sem tudnék meghorgolni szmari. Sajnos a horgolás tudásom itt véget ér,az nem megy sem könyvből,sem netről.:( Inkább a kötés megy jobban,persze ott is vannak hiányosságaim.:-)))