2009. jún. 14.

Meglepetés II.

Jön a meglepetés második része.
Természetesen miután kijöttünk a nemzeti parkból,öt perces pihenő után már indultunk is Karlobag felé.Kissé borongós,de mégis gyönyörű időnk volt.Félre is álltunk,hogy élvezzük a napsütést.:))
Míg én élveztem a napsütést,párom rájött hogy kilyukadt a hátsó kipufogó dobunk,de hál istennek ez volt a legnagyobb problémánk a 22éves autónkkal egész úton.


Ezeken a gyönyörű hegyeken keresztül folytattuk utunkat a tenger felé.
Megérkeztünk ez itt Karlobag.Hát nem festői kisváros? Nyugodt,csendes,isteni a fagyijuk és nagy meglepetés volt mikor a fagylaltos magyarul köszöntött bennünket.Sajnos fürödni nem tudtunk,mert túl sziklás a part,de azért megmosakodtunk benne,elvégre mégis csak a tengernél voltunk.:))Nézzétek ezeket a gyönyörű növényeket is,minden olyan szép volt!Ez itt már Rijeka.Egész úton a tengerparton vezetett az út ezért inkább videót készítettem,így azt nem tudom megmutatni.Miután tizedszer is eltévedtünk Rijekába GPS /remélem jól írtam/jóvoltából,a városnézés után jött a második MEGLEPETÉS!: Innen irány Triest/Olaszország/!!!Igazából szavam sem volt.Annyi gyönyörűség,szépség után újabb és újabb élmény!Életemben nem láttam annyi robogót és leandert,mint itt.
És íme az Olasz tenger és naplemente.
Gyönyörű tiszta a víz,a kép alján lehet látni a köveket is.Itt már megfürödhettünk és hát ezért itt nem is nagyon fotóztunk,inkább élveztük a tengert és a pihenést.

Ez már úton hazafelé Szlovénián keresztül.Tudom hogy nagyon picike részét mutattam meg annak amit átéltünk,de ezt nem lehet elmondani és fényképeken átadni,ezt látni kell és át kell élni.Aki csak teheti,látogasson el Horvátországba,de ne rohanjon rögtön a tengerpartra,nézze meg előbb Plitvicét.Olyan fantasztikus élményben lesz része,hogy nem tudja majd eldönteni mi a szebb ,a tenger,vagy Plitvice.
Végül pedig mindenkinek csak azt tudom kívánni,hogy ilyen meglepetésekben legyen része!!!
Fényképeket tettem még fel a picasára is.

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

Nagyon szép helyeken jártatok. :o)

Marika írta...

Szép meglepiben volt részed.Csodálatos helyeken jártatok.Nekem mostanába nem lessz meglepi:( KÁR.

Jutus írta...

Imádom az ilyen meglepetéseket és nagyon szerencsés vagyok az utóbbi időben,mert a párom folyamatosan meglep.:))Gyönyörűek ezek a helyek,ha többet szeretnétek látni belőle a picassán láthatóak a képek.