2010. jan. 12.

Milyen virág?

Sajnos én nem tudom mi a neve ennek a virágnak,csak annyit tudok hogy egy kaktusz féle.Egy régi kedves kolléga nőmtől,Katától kaptam egy fél marék apró kis növénykét.Ugyan is a levelén sok sok apró kis növénykét hoz és elpotyogtatja,amiből ilyen szép fejlett virágok lesznek.Eddig azt hittem ezek a virágai.Na de most kiderült,hogy nem, csak így szaporítja magát a növény.
Ezen a képen talán látható egy két hajtása is már,amik elég nagyra nőttek már.Ne tévesszen meg senkit a cserép közepén álló vastag szár,ugyan is az egy másik kaktusz ami támasz ként szolgál.:DDD

3 megjegyzés:

sz.marika írta...

Hát, ez nem az én napom! Reggel keményen elszámoltam a hatodikra gondoltam, és heteikről írtam. Most meg egy jó hosszú megjegyzésem eltűnt.

Megköszönöm, hogy külön fáradtál a válasszal ...ez nekem olyan, mintha korallvirág lenne, csak az utolsó kép kavar meg, mert az meg nagyon kaktusz.:-))

Nekem is sok virágom van, aminek fogalmam sincs a nevéről, úgy kaptam ismerősöktől, hogy magam nevelgettem, vagy ők már megunták...Teszem ide, teszem oda, van amelyiknél eltalálom, van amelyiknél nem. (Lásd, karácsonyi kakatusz :-)))

Jutus írta...

Igen Marika kaktusz mindkettő,de egyébként én számoltam el magam.Úgy hiszem a piros virágúra gondolsz,mert a hatodik képen fokföldi ibolya van.:)A hetediknek szintén nem tudom a nevét.Ő tavaly ilyenkor került hozzánk karácsonyfa vissza vásárlás gyanánt.Nagyon érdekes,mert akkor is a virágai fogtak meg bennünket és azóta is virágzik egyfolytában,csak közben nőt öt centit is.:D Még nem láttuk virág nélkül,nagyon jó választás volt!

Jutus írta...

Próbáltam utána nézni mi a nevük,de nem találom sajnos.De név nélkül is szépek!Ja és egyáltalán nem fáradság!!!:D