2010. febr. 14.

Jó itt élni

Még szombatig jelentkezhettek játszani!:)

Jól meglepett szombat reggel a párom,na nem a hisztijével,azt már megszoktam,már mint " mikor kapok már reggelit"? Az egyik szemét kinyitja,de már jajgat hogy éhes.:)
Kissé elkanyarodtam, szóval mikor megreggelizett közölte hogy öltözzek,mert megyünk kirándulni.Ugye mondanom sem kell,hogy öt perc alatt cakpakk vigyázzban álltam hogy mehetünk!:D
Mint útközben megtudtam, Kékestetőre indultunk.Hát ez nem jött össze,mert nem engedtek fel bennünket a nagy hó miatt csak busszal,így Galyatetőn kötöttünk ki.Gyönyörű volt az út felfelé a csúcsra! Fantasztikus volt,az a friss hegyi levegő,a rengeteg hó!
Akarhat az ember ennél szebb látványt?Miután kicsavarogtuk magunkat Szilvásváradra indultunk, útközben struccokat is láttunk.:) Érdekes az afrikai állatokat a nagy hóban látni. Szilvásvárad télen is gyönyörű!Felsétáltunk a vízesésig,de sajnos eleredt az eső és persze sem esernyő sem sapka nem volt nálunk,ott maradt az autóban.Persze sült pisztrángot is ettünk,isteni finom volt,bár egy kicsit túl sütötték,de teljesen elázva ezzel már nem foglakoztunk!:D Ugye látjátok hogy ezek pisztrángok?
Mire befejeztük a falatozásunkra,addigra már szakadt a hó.Én már haza sem akartam jönni!
"Fent vagyok a hegyekben,óriási fenyőkkel körül véve és óriási pelyhekben szakad a hó!"Legszivesebben leültem volna egy padra és gyönyörködtem volna,de hát mennünk kellett,mert nagyon eláztunk és még egy meglepije volt a páromnak, Demjénbe mentünk éjszakai fürdőzésre, fantasztikus volt!!! De előtte még erről a fa szoborról készítettem pár képet,amit a tónál állítottak.
Nagyítsátok fel a képet és nézzétek meg az apró részleteket,majd egyben az egészet és mondjátok el mit éreztek!!! /Bár azt hozzá teszem hogy ott mégis csak másabb mint képen.:)/
Nekem ez jutott eszembe:
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,nekem szülő hazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messze ringó gyermekkorom világa,Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el."

( Radnóti)

3 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon sárga vagyok ,deeee szép hétvégéd volt.
Igaz az alföld c vers de nekem ,Szilvásváradról csakis a ménes jut eszembe.

Méneseknek nyargaló futása
Zúg a szélben, körmeik dobognak,
S a csikósok kurjantása hallik
S pattogása hangos ostoroknak.

Rita írta...

itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek,kik mennek az uton, s tudom hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakrol csorgo vöröslö fájdalom.

sz.marika írta...

Nyáron már láttam a környéket, de télen még nem...csodaszép lehet, a képek árulkodnak is erről. Na meg egész másfajta kaland hóesésben.. A Kárpátok őre, és a háttérben meghúzódó
Erdészeti Múzeum láttán rendes nosztalgiám támadt.. és akkor még a pisztrángokat nem is említettem.
Itt van néhány nyári képünk:
http://szabofamilia.uw.hu/ittjartunk/miko/szilvasvarad1/szilvasvarad1.html