2010. márc. 2.

Szakkörös lettem én

Én is jelentkeztem Rita varrószakkörébe nagy,nagy szerencsémre.Valami azt súgta ott a helyem és nem bántam meg!Nagyon jó kis csapat tagja lehetek,annyira kedvesek és segítőkészek!Alig egy-két hét alatt mondhatom hogy bevezettek az applikálás rejtelmeibe.A bugyi neszesszert nem szívesen mutogattam,de erre a nyuszira már nagyon büszke vagyok!
Igaz hogy a múlt héten a számítógépem elromlott ismét ,ezért aztán volt időm gyakorolnom. Nagyon rám fért a gyakorlás és közben rájöttem arra is,hogy nem a varrógépem rossz,csak nekem kell jobban odafigyelnem. Itt a csibés bugyineszi.:)) A figura aranyos,de az applikálás???...
Mackót is varrtunk,amihez persze a lehető legrosszabb anyagot választottam színben és anyagban is.
Nagyon idétlen lett szegénykém és nem sikerült mosolygósra varrnom sem. Egy mackót varrtam,aminek az egyik oldala kislány,a másik kisfiú. Talán azért nem mosolygósak,mert sosem láthatják egymást.:DDD A héten pedig ajtó díszt és tojásokat készítünk.Igaz hogy már készítettem ilyeneket tavaly,de azért csinálok másikat.
Nagyon jó ez így nekem,nincs időm legalább gondolkodnom olyan dolgokon ami nem tesz jót nekem!!!
Húúú ezt most jól megmagyaráztam!:D

7 megjegyzés:

Rita írta...

Nagyon örülök hogy Neked is tetszik a progtam és szivesen dolgozol velünk a közös projekteken! Sajnos elöfordul hogy olyan heti feledatot választok amit már valaki isner, esetleg már varrt is olyat, dehát 30-an vagyunk, több kevesebb varrástudással, igy nem egyszerü olyan leirásokat produkálni ami mindenki izlésének és tudásszintjének megfelel. Husvétig tavaszi deko lesz a téma, az utolso két husvét elötti hétben kaptok még "bonusz" szabásmintákat is (az lesz az én husvéti ajándékon nektek) Utána lesz babavarrás egy nagyon aranyos társunk fogja vezetni aki nagyon édes babákat készit. Lesz még közben mini-tanfolyam szabad gépi tüzés és himzés témában (magyarul megtanulunk kukacolni és monogrammot himezni a gépünkkel)Várom ám a további javaslatokat is, ki mit szeretne :-))))

Jutus írta...

Én egyáltalán nem bánom hogy olyat készítünk amit már varrtam,mert gyakorolni sosem árt és teljesen új technikákkal találkozok.A kukacolást már nagyon várom,de hogy én babát készítsek?Na arra kíváncsi vagyok,szegény baba!!!DDD
...ezért örülök ennek a szakkörnek!

sz.marika írta...

Jók lettek! És minden búra-bajra orvosság az alkotás.
Tulajdonképpen ezek is olyan dolgok, hogy minél többet varrogatsz ilyeneket, annál jobban érzed a sikerélményt. A sokadik bugyi már rutinból fog menni... :-))
Tegnap én is varrtam volna már, de most megint egymásra kell találni a felújított varrógéppel, ami nem megy könnyen. Bár lehet, hogy még nem állok készen az "újravarrásra", csak én is gépre fogom...:-))

Jutus írta...

Ez az ,én is ezt csinálom,mindenre ráfogok mindent,csak nekelljen bevallani hogy "fáj" valami...
Úgy hogy inkább varrok,ezek a bugyineszik nagyon bejöttek és ahogy készítem úgy fogy.:))Te is kezd el a varrást újra,de az sem baj ha kötsz még pár zoknit,azok is nagyon szépek!!!:D

Olgis írta...

Irigyellek Jutus, mert van a közeledben ilyen szakkör.Igazán jók elsőre a munkák.Én is varrogatok néha.Még riseltem is, meg hímeztem is a varrógépen.De már a szemem nem a régi.
Azért még az egyik menyemtől gyakran kapok feladatot.Egy nadrág felhajtása,zip-zár bevarrása(pedig ezt nem is szeretem)mosózsákot varrok neki.De ilyen aprólékos munkákhoz már nem kezdek.

Olgis írta...

Mi az a "kukacolás"?

Jutus írta...

Rolvisa küldtem e-mailt.