2011. ápr. 29.

Zsuzsi oldalán találtam ezt a felhívást,amit muszáj továbbítanom ! Gyertek és segítsetek ti is ha tudtok!!!

"Annyira nagyszerű kezdeményezés, hogy mindenkinek el kell olvasnia :) nyugi, nem fog fájni, és egész biztos neked is olyan mosolyt csal az arcodra, mint nekem :))) idézem Kékmadár blogját:


Úgy 20-25 évvel ezelőtt ültem a 2-es villamoson, szemben velem egy öreg hölgy. Nagyon komor lehetett a tekintetem, mert egyszer csak a hölgy megszólalt:
- Mosolyogjon, higgye el, rögtön könnyebb lesz minden, a világ pedig szebb!- Olyan természetesen, nem kioktatóan, nem is negédesen szólított fel, vagy inkább kért meg arra, hogy ragyogtassam fel mosolyom, :-) hogy nem tudtam nem elmosolyodni. Az öreg hölgy valószínűleg már az angyalok közül nézeget le ránk és próbál a fülünkbe sugdosni, ha túl komorak vagy gondterheltek vagyunk. Én pedig lassan magam is öreg hölgy leszek, aki megpróbálja arra buzdítani a világot, hogy tegye azt szebbé egy mosollyal és egy kis segítséggel. Mert egy kicsit szinte mindig mindannyian tudunk segíteni.

Igen, kérni szeretnék tőletek. És igen, merek kérni tőletek, mert megtapasztaltam, hogy ha sok kreatív ember odaáll egy-egy jó ügy mellé és csodálatos volt ezt átélnem veletek (lsd: barátságtakaró, mesetarisznyák). (Ugye milyen érdekes, hogy a kreativitás mennyire összefonódik az adás, az örömszerzés vágyával?) Van egy alapítvány, amelyik azt a küldetést vállalta, hogy segít hidat építeni az ún. sérültek és az ún. nem sérültek közé. (Szerintem, egyébként olyan ember nincs, aki nem sérült, vagy aki normális, de ezt most nem ragozom.) Ennek az alapítványnak, a Mosolyországnak szeretnék segíteni. Mint nagyon sok alapítvány ők is hitből és elszántságból élnek, és persze pályáznak, de nincs mindig elég vagy megfelelő pályázat. Június első hétvégéjén a Könyvhét idején lesz egy sátru(n)k Pestszentlőrincen, ahol szeretnénk egy kicsit felhívni a figyelmet a tevékenységükre és szeretnénk apró tárgyakat árusítani, amiből egy kis pénzük is összegyűlhet. Ez, ami egy ilyen kis vásáron összejöhet pont arra lehet elég, hogy erőt merítsenek látva, hogy vannak, akik hasonló képpen gondolkoznak, mint ők és akik szeretnének nekik segíteni, ha csak egy kicsivel is. És még arra lehet elég, hogy ősszel, amikorra egy nagyobb szabású rendezvényt tervezünk, a kerületieknek ismerősen csengjen a név Mosolyország, tudják, hogy miért vannak ők és eljöjjenek, hogy megismerjék a mások mosolyát és visszamosolyogjanak rájuk.

Szóval, arra kérlek benneteket, hogy ha úgy érzitek egyet értetek az alapítvány céljaival és van egy kis extra energiátok, készítsetek nekünk bármilyen kicsi, apró tárgyat, amit a vásáron eladhatunk, vagy esetleg egy nagyobb adományért köszönetként cserébe adhatunk. Nincs más megkötés, csak hogy a szívetek legyen benne! :-) Lehet egy hűtőmágnes, horgolt nyakbavaló, kulcstartó, festett kavics, bármi. Ha tudtok minket ilyen formán támogatni, küldjetek nekem egy emailt és megbeszéljük, hogy juthatnak el a tárgyak hozzánk május végéig.

És nagyon köszönöm, ha a kérésem-felhívásom terjesztitek, a logót kiteszitek!

És még annyi: azok között, akik támogatják ezt a kezdeményezést egy apró tárggyal, kisorsolok 3 db, szintén nem túl nagy, ám de igen míves és értékes kerámiát!!! Hajrá! "

Nincsenek megjegyzések: