2011. jún. 2.

Újra itthon

Legelőször is szeretném megköszönni a kedves szavaitokat,nagyon jól esnek!!!Fantasztikus kirándulásban volt részem,ez alatt a pár nap alatt!Teljesen feltöltődtem,kicserélődtem,jó kedvem van,tudok örülni mindennek.:))Lehet hogy hülyeség,de azt hiszem nekem igazán jót tett,hogy elküldtek bennünket a munkahelyünkről.Elmúlt most már teljesen a minden napos gyomor fájás és görcs,nem rángatódzik a térdem az idegtől,nem remeg a kezem,elmúlt az állandó feszültség.Azt hiszem most jött el az ideje,hogy minden szempontból új életet kezdjek és ez így feltöltődve,tele reményekkel és tervekkel,biztosan sikerülni fog!!!!:DDD

Végre sikerült össze egyeztetni a szöveget a képekkel,nem kis küzdelem árán,de Altair segített,hogy látható legyen minden.:))
Na de nem csacsogok annyit,mutatom merre jártam,hátha kedvet kaptok egy kis utazáshoz Erdélybe,vagy töltődtök ti is egy kicsit ezeket a képeket látva!Szovátára utaztunk,ahol a szállodánk ablakából látható a Medve-tó.
Jártam Parajdon a sóbányában.
A bányában rengeteg játék van gyerekeknek,hogy minnél tovább lent tudjanak lenni és sokat mozogjanak,hogy jó nagyokat,mélyeket lélegezzenek a gyógyító levegőből.Van lent egy kápolna is,amit a bányászoknak alakítottak ki valamikor nagyon régen,de most már a látogatók is birtokba vették.:)
Nappal a látogatóké a bánya első szintje,éjjel pedig még mindig dolgoznak,robbantanak a bánya nyolcadik szintjén.
Csodás kirándulás volt,de ezt még fokoztuk Korondon a szebbnél szebb cserepekkel és porcelánokkal,
és a rengeteg kézzel készített tárgyakkal!Nézzétek ezeket a gyönyörű babákat!
Mint megtudtam az egyik eladótól:télen készítik a tárgyakat,ahogy mennek a túristák onnantól kezdve pedig csak az árusítással foglalkoznak.
Jártunk a Bucsink dombon,szívesen élnék itt.
és a Pongrác tetőn
A Békás-szoros gyönyörűséges hegyeit szerintem mindenkinek látnia kellene!!!
A Gyilkos-tó is nagyon megnyerte tetszésemet!!!:)
A Gyilkos-tó legendája: Élt a környéken egy gyönyörű, lány, hosszú hajjal, szürkészöl​d igéző szemekkel. Fazekas Eszternek hívták. Egyszer a Gyergyó-i vásárban beleszeret​ett egy daliás székely legénybe. A fiút azonban elvitték katonának, így nem kerülhetet​t sor esküvőre. Szegény lány hiába várta haza kedvesét. Egyszer meglátta egy rablóvezér​, akinek nyomban megtetszet​t a csodálatos lány. Hirtelen felkapta a lova nyergébe és elrabolta. A Kis-Cohárd sziklái által rejtett barlangjáb​a vágtatott vele. Bárhogy kérlelte, bármilyen kincseket is ígért, Eszter csak a régi szerelmét várta. A dühös rabló erőszakkal sem tudott eredményt elérni Eszternél. Kilátástal​an helyzetébe​n Eszter a hegyeket hívta segítségül​. A természet óriási viharral válaszolt, megremegte​k a sziklák, hatalmas felhőszaka​dás támadt. A viharban a hegyek elindultak lefelé, és borzasztó robajjal temettek maguk alá mindent, Esztert és a rablóvezér​t is. Így jött létre a Gyilkos-tó​, melyben még ma is láthatod Eszter szürkészöl​d szemeit, ha belenézel.
És mit mondhatnék Kolozsvárról,szép város!!!:) Gyönyörű a Szent Mihály templom,Mátyás király lovas szobra óriási,a főtérről körbe nézve csak tátottam a szám és valahogy olyan érzés fogott el,mintha Pesten lennék.:) Voltam a Házsongárdi temetőben is,bár én egy kicsit bizarrnak tartottam,hogy egy turista csoport végig sétál a temetőn,de sok érdekes történettel lettem gazdagabb az idegen vezetőnknek köszönhetően.


Aki esetleg kevesli afényképeket és kíváncsi a többire is   itt  talál még párat Szmari nak  köszönhetően! Nagyon köszönöm nektek a  segítséget,hogy megtudjam osztani a képeket mindenkivel!!!

Annyi mindenttudnék  még mesélni,jaj órákat ,órákat,de azt hamar megunnátok,de ami lényeges,hogy nagyon nagyon jó volt,de rövid volt!!!!:DDD
Viszont nagyon boldog vagyok,hogy Sikerült Erdélybe is eljutnom és ha tehetem,egyszer még vissza megyek,menjetek  ti is!!!

3 megjegyzés:

Mamis írta...

Jó volt egy kicsit felidézni a múltat,a képeid által..:).Ezek azok az emlékek amit soha senki nem vehet el tőlünk. Mi is készülünk ismét menni, nagyon rég jártam arra, pedig kéthetente vagyunk odaát.

Jutus írta...

Igen Mamis ez már a miénk a mi gyönyörű emlékünk!!!

sz.marika írta...

Örülök, hogy sikerült a bejegyzés, és, annak is, hogy legalább ezen keresztül részese lehetek az élménynek, amit átéltél. Gyönyörű...jobb szó nincs erre.
Köszönöm!