2009. márc. 6.

Finom húsos-zöldbabos egytál

Cicurka oldalán találtam a következő receptet.
Hozzávalók:50dkg sertés sovány hús,
25dkg barna csiperke gomba/én az ősszel szedet tőke gombát használtam/,

1 jó nagy fej vöröshagyma,
25dkg zöldbab/amit tavaly a kertből szedtem/,
10dkg sárgarépa karikázva/szintén a kertből,:)
20ml tejszín,
só,bors,2gerezd fokhagyma,jó csipetnyi petrezselyemzöld a tetejére,
tészta
A hagymát jó apróra vágom és sóval megpárolom,ráteszem a darálthúst és addig kevergetem míg szétesik.Ha már morzsálódik ráteszem a zöldségeket és a gombát,megborsozom és rászórom az apróra vágott fokhagymát,fedő alatt teljesen megpárolom.Vizet nem kell rá önteni,mert a gomba és a zöldségek elegendő folyadékot engednek ki magukból. Közben kifőzöm a tésztát,leszűröm és a megpárolódott ragura öntöm a tejszínt és pár percet hagyom rottyanni.
Tálaláskor a tésztára teszem a ragut és megszórom zöldségzölddel,mert már jön a tavasz és lehet annyit szedni a kertben amennyi a szórásra elég. :))
Nagyon ajánlom mindenkinek,mert borzasztó gyorsan elkészíthető és nagyon nagyon finom.
http://varazskucko.blogspot.com/ Itt megtaláljátok az eredeti leírást.








Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: