2009. márc. 25.

Újra egy kis hímzés

Elkészültem a legújabb terítővel,amit a menyemnek ígértem,aki júliusra várja az első unokámat! :)) Húú már alig várom hogy babázhassak!!!:)) Nagyon szereti az ilyen kis vidám ,színes mintákat .
Azt hiszem most egy ideig nem fogok hozzá másik hímzéshez,már ezt is nagyon nehezen fejeztem be,mert az utóbbi időben fáj a szemem és szédülök,ha jobban kell egy kicsit erőltetnem.Most már mégis rá kell szánnom magam és irány a szemészet,pedig hogy utálom!

Ígértem hogy mutatok a régi munkáimból is.Ezt a pici kocka terítőt csak azért mutatom meg,hogy aki szeretne hímezni az nyugodtan vágjon bele,mert nekem ez volt az első munkám 13évesen,amit varrtam.Azért nem muszáj kinagyítani. :)) Hát ezután én sem varrtam jó ideig,mert úgy gondoltam hogy nekem ez nem megy.aztán pár évvel később sok-sok unszolásra ismét elhatároztam magam és neki vágtam.Kaptam ezt a mintát kirajzolva egy rossz anyagra,azzal a címszóval,hogy ha ezt elrontom akkor sem baj,de mire kivarrom addigra megtanulok hímezni.És íme ez lett belőle.
Eredetileg párnának készítettem,de sajnáltam volna használni mert nagyon rossz anyagot kaptam hozzá és mindig is féltettem. Ezért inkább csak a szekrényben őrizgetem.


És van még egy kis képem amit szeretnék megmutatni,erre nagyon büszke vagyok! Ezt a kis képet a nagyobbik lányom Andi készítette mikor még 10éves volt.Szerintem nagyon jó lett és nem csak anyai szemmel nézve! :))



6 megjegyzés:

Viki írta...

Milyen fiatalon leszel nagymama!:) Ez olyan jó, hogy aktívan tudsz majd unokázni!
A terítő gyönyörű!
Lányod hímez azóta is?

Névtelen írta...

Nagyon szépek!
Igazi nosztalgiát ébresztenek a bennem. Olyan 13 évesen kezdtem a hímzést én is, a női felmenőim (anyukám, nagymamáim) ebben nagy tanítóim voltak. Lenne még mit befejezni, sőt elkezdeni is, de most már nem lenne hozzá türelmem, meg szemem se, nekem se :-)))

Marika írta...

De jó lessz neked babázni az enyéim már ki nőték a babázást 17 éves a legnagyobb 3 éves a pici.Jutus még vissza kédvelek a himzéshez olyan szépek.

Jutus írta...

Viki azt hiszem én sokkal jobban izgulok mint a gyerekek!Teljesen bevagyok zsongva,már alig várom hogy megszülessen.Az én gyerekeim már annyira nagyon régen voltak picik és szerintem egy kisbabánál nincs is szebb és tisztább dolog a világon...
Andi szokot néha hímezni kissebb terítőket,de most inkább a szalvéta technikával készített dolgok kötik le és azokat is nagyon szépen készíti.

Szmari az én anyukám olyan falvédőket varrt amik nagy öltéssel készültek kongré anyagra,közepes vastagságú kötőfonallal.Nem tudom milyen tecnika volt ez,de azóta sem láttam ilyet.Van tőle egy kispárnám,majd megmutatom azt is.Ja és az összes terítőmet ami nem géppel van varrva annak a szélét mind ő varrta ki.Nekem inkább ahoz nincs türelmem.:))

Marika a három évessel még igazán jól lehet babázni,olyan édesek még olyankor!Tessék kihasználni minden percet velük,mert annyira gyorsan nőnek és annyi örömet tudnak adni.De hát neked mondom?...Te is tudod és tudjuk mindannyian... :))

beszand írta...

Nagyon szép a hímzésed! A lánykádnak volt kitől örökölni.
Ne izgulj minden rendben lesz.
Remélem megoldódott a probléma (most találtam meg a megjegyzésedet), és be tudsz hozzám lépni.(nem tiltottalak le,miért is tettem volna. Nem értem!)

Jutus írta...

Beszend köszönöm a biztatást,nagyon rám fér!Nem tudom miért nem bírtam megnézni az oldalad,de már sikerült,nagyon tetszik és sűrűn fogok járni!:))