2009. szept. 3.

Görögországban jártam

Most látom csak milyen rég jelentkeztem már,így van ez mikor zajlik az élet.Tavaly még csak arról álmodtam,hogy csak egyszer életemben szeretném látni a tengert,most pedig el sem hiszem hogy idén már másodjára jártam a tengernél.Júniusban a Horvát-,most pedig a Görög tengerpartot is meglátogattuk.Gyönyörű helyeken utaztunk Szerbián és Bulgárián keresztül.
Úgy gondoltam megmutatom nektek is hogy megcsodálhassátok ezeket a gyönyörű helyeket!!!

Miután megérkeztünk Görögországba teljesen megváltozott a növényzet is.Mindenfelé csak olíva ültetvényeket lehet látni,az útszélén pedig minden felé fügefák és bokrok vannak,soha nem ettem még ilyen édes fügét mint itt.Végre megláttuk a tengert Mikránál,hát mit mondhatnék,fantasztikus!Nem olyan mint Horvátországban Karlobagnál és környékén ahol sziklás a partszakasz,itt csupa homok,puha ,finom,forró homok. Gyorsan beszaladtunk a vízbe hogy megáztassuk fáradt lábainkat és már mentünk is tovább Sarti felé.Sokkal hamarabb odaértünk mint gondoltuk volna,vagy inkább a látvány nyűgözött le bennünket és nem vettük észre az idő múlását.Ezen a képen a narancspartot láthatjátok.Nem tudom igazából miért ez a neve,egy narancs fa sincs a közelben,de megkell hagyni gyönyörű szép öböl.
Itt már Sartit láthatjátok,egyik oldalról a hajókikötő látható a másikon pedig a kis halász falu madár távlatból.

Itt parkoltunk és ez a ház pedig a tengerparton áll,itt töltöttünk három éjszakát..A fantasztikusan tiszta vízben öröm fürödni . Annyira gyönyörű volt minden,hogy csak beültünk a vízbe a parton és gyönyörködtünk a távoli Athosban és a tenger színeiben.Meg is lett a hatása,úgy leégtem hogy két napig nem bírtam aludni.
Lefotóztam a vízi növényeket,két tengeri sünt és egy sirályt ami szemet vetett a sünökre,de mentő akciót indítottunk és megmentettük a sünöket.Bevittük őket a mélyeb részbe.:))

Születésnapom reggelén ez a gyönyörű látvány fogadott mikor kinyitottam a szemem. Athos a gyönyörű napfelkeltében és a párom egy pohár kávéval a kezében.:)) Akarhat bárki is ettől gyönyörűbb reggelt?:) Ezen a napon búcsút vettünk Sartitól és Stavros felé vettük az irányt hogy keressünk egy internetes kávézót,mert elromlott a telefonunk.Az üzenet küldés után egy kis városnézés jött és persze mindenhol a gyönyörű növények. Majd kerestünk egy kis öblöt Stavrostól nem messze,ahol letáboroztunk és a nap további részét itt töltöttük.Az öböllel szemben látható a teknős sziget,de szerintem inkább egy sünire hasonlít.:)) Itt rengeteg kék kagylót szedtünk,amit fokhagymás szószban készítettünk el párolt rizzsel. A kagylót kipróbáltuk lisztbe forgatva olajban kisütve is,úgy is isteni volt!!!Ennek a csodálatos napnak ugyan hogy lehet vége ?Csak is egy pohár pezsgő,gyertya és egy kis horgászat.
Gyönyörű volt ez a nap,csak nagyon hiányzott a családom!!! Másnap átmentünk Olimbiadra,ahol találtunk egy szép kis árnyékos helyet,ahol gyorsan le telepedtünk,mikor a párom észrevette,hogy a kecskék felmásztak a kocsira,ahonnan elérték a faleveleket.
Ezt látni kellett volna,a párom rohant az autóhoz,a kecskék ugráltak a kocsin,én pedig nevető görcsöt kaptam és azt sajnáltam hogy a fényképező gép bent maradt a kocsiban.:))
Persze utána én is sajnáltam szegény autónkat,de míg élek ezt a látványt nem felejtem el:)) Mivel a kecskék nem voltak hajlandóak tovább állni,mi mentünk arrébb.Olimbiad nagyon szép kis hely tele tavernákkal.Az egyik tavernában hatalmas adag kebabot adtak,alig bírtam mozdulni miután a felét elfogyasztottam.:)Lazításképp viszont készítettem pár képet,nekem érdekesnek talált növényről,
a tenger rendezte tájról,
egy bicikliről,amit egy vihar után sodort a víz a partra,az az érdekessége,hogy tele van kék kagylóval.
Nekem a kikötőben nem a sok hajó és csónak,hanem inkább a rengeteg tengeri sün tetszett a gyönyörű tiszta vízben.
Kagylókat is találtam de nagy bánatomra nem tudom hogyan lehet megtakarítani ,hogy olyan szépek legyenek,mint az üzletekben kaphatók.Ha tudnátok nekem ebben segíteni,nagyon hálás lennék érte!!!

A párom úgy döntött hogy inkább így pihen a nagy lakoma után.:))
Eljött sajnos az utolsó napunk.Hiába a gyönyörű napfelkelte,mégis tudtuk hogy vége a nyaralásnak,eltelt tizenkét nap ideje indulni,bár ez nagyon nehezünkre esett.
Megpróbáltunk minden percet kihasználni,hogy magunkba szívjuk ezt a gyönyörűséget!Rengeteget fürödtünk,sétáltunk a parton és felültünk az óriás sziklákra csodálni a tengert.
Gondoltam ott hagyom a lábam nyomát,de a víz mindig elmosta,ezért gyorsan lefotóztam. Búvárkodtam is pár darab kagyló reményében és a több száz kishal örömére,amik körül vettek.:))Sajnos kora hajnalban indultunk,nem éppen kipihenve,mert egész éjjel tombolt a tenger.Szerintem már érezte hogy elhagyjuk és azért hisztizett.:)).Ez itt a páromról egy ördögi fotó indulás előtt.:))Pár képet készítettem haza felé is,azokból is mutatok egy -kettőt,csodáljátok meg ti is,vagy éppen aki már járt arra az nosztalgiázhat egy kicsit.
Másnap reggel már az unokámnál vagyok,mert mint mondják " Minden út Rómába vezet." az enyém pedig Röszkére.:)) Fantasztikus volt ez a nyaralás!!!Én nem vagyok igazán a szavak embere és nem tudom elmondani olyan szépen az élményeimet,de azt hiszem beszélnek helyettem a képek.
Aki csak megteheti nehagyja ki Görögországot,mert biztos hogy megbánja!!!:)) Remélem engem is vissza vár még!!!

Nagyon sajnálom hogy ennyire össze vissza adja be a képeket,de minnél többet állitok rajta,annál rosszabb.Bocsánat érte!!!:(

4 megjegyzés:

Marika írta...

Légy üdvözölve kipihenten sok sok szép élménnyel .Csodálatos szép helyen jártatok .

Jutus írta...

Egy életre való élményben volt részünk és teljesen feltöltődtünk!:))

Babi néni írta...

Nagyon szépek a képek! :o) Nekem az is tetszik, hogy "össze-vissza" vannak.

Gyönyörű helyeken jártatok.

sz.marika írta...

Jártam már itt, csak nem volt időm írni. Nagyon szép helyen jártatok, élvezettel olvasgattam a bejegyzést, nézegettem a képeket.
Ha egyszer lenne kedved hozzá, én nagyon szívesen olvasnék arról, hogy miként jön az ötlet egy ilyen hosszú útra, kettesben, autóval az ismeretlenbe. Mennék én is, mi is, de ezek visszafognak. Szállás, kaja, idegennyelv, annyi mindent meg kell szervezni, én itthon egy kisebb úttól is képes vagyok stresszelni.Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, lehet, hogy többen hasznát vennénk a tanácsaidnak, tapasztalataidnak. Persze, csak, ha az időd és a kisunoka :-)) is engedi. Köszi!